Slagtning

Dyrevelfærd først og fremmest.

Dyrene slagtes hos en lokal landslagter

Transporten fra landmanden til slagteriet er under en time og dyrene går i en stald i ca. et døgn inden de slagtes.

Dette er en stor fordel, da det at flytte dyrene fra deres vante omgivelser samt transporten kan være stress påvirkning af dyret.

Efter et døgn er adrenalinet ude af blodet igen, hvilket sikrer den rette kødfarve og kvalitet.

Krogmodning

Slagtekroppen modner på krogen

Slagtekroppen modner 17 dage på krog inden partering. Krogmodningen sikrer den helt perfekte modning af kødet.

Bedre kødkvalitet
De store slagterier parterer kroppen umiddelbart efter slagtning og vacumpakker kødstykkerne.

Det tjener to formål, dels undgår man den pladskrævende modningsproces det er at have kroppene hængende, dels bliver svindet betydelig mindre, hvis kødet vacumpakkes umiddelbart efter slagtning, da saft, blod m.m. bliver i vacumpakken.

Når kødet krogmodner, fordamper meget af fugten, mens de naturlige bakterier som er i kødet rigtigt får løsnet musklerne og gjort kødet mørt inden partering.

Når fugten er fordampet, holder kødet sin vægt og form under tilberedning og man undgår svind.

Partering

Kødet parteres helt efter vores kunders ønske

Efter 17 dage på krogen, parteres slagtekroppen. Slagterne er alle faguddannede håndværkere.

Vi kan lave præcis de udskæringer som vore kunder gerne vil have.

Mange af vore restaurant kunder vil eksempelvis gerne have så store udskæringer som muligt. Det kan vi også klare. Kødet vakuumpakkes med to bøffer i hver pakke, stege for sig etc. Så er der 3 ugers holdbarhed på det ferske kød.