Tykkamsteg i gryde

Gammeldags oksesteg er en overset ret. Det er en super lækker gæsteret. Brug et stykke kalvebov eller tykkam.

Stegen brunes af i en jern/stegegryde. Efter bruning drysses godt med salt, peber og oregano på toppen af stegen.

Så lukker du en mørk, kraftig øl op.

Ale no. 16 kan være et godt bud.

Øl tilsættes til ca. halvt oppe på stegen. Herefter skummes af.

Når øllet er hældt i, tilsættes vintergrøntsager. Kun fantasien sætter grænse, vi anbefaler porrer, selleri, gulerødder og evt. løg.

Når det har simret et par timer tages steg og grøntsager op og sovs koges ind. Smages til med fløde. Hvis du blender hele molevitten med grøntsager, sovs, m.m. er du fri for at jævne sovs og bevarer samtidig den gode smag. 

Stegen serveres med kartofler, eller ris. Pasta kan også sagtens bruges.

De kogte grøntsager serveres til.​

​Firmainfo

Ny Møllegård I/S

​Blæsbjergvej 51

5462 Morud

Tlf: 29 11 12 15

kristian@defynskegaarde.dk 

​Find vej

NY MØLLEGÅRD I/S KRISTIAN KYED/ANNE MARIE CLAUSEN
Blæsbjergvej 51
5462 Morud