Kalvebryst i gryde

Sådan tilberedes et godt kalvebryst/tværreb:

Brystet steges i en jerngryde. Kalvebryst. Et stykke på ca. 700 gram er passende til 2 voksne og to store børn.

Stegen brunes af i en jern/stegegryde. Efter bruning drysses godt med salt, peber og oregano på toppen af stegen. Så lukker du en mørk, kraftig øl op.

”Sort hvede” fra Indslev bryggeri kan være godt bud.

Øl tilsættes til ca. halvt oppe på stegen. Herefter skummes af.

Når øllet er hældt i, tilsættes vintergrøntsager. Kun fantasien sætter grænse, vi anbefaler porrer, selleri, gulerødder og evt. løg. Når det har simret et par timer tages steg og grøntsager op og sovsen koges ind. Jævnes til sidst med fløde.

Stegen serveres med kartofler, eller ris. Pasta kan også sagtens bruges. 

De kogte grøntsager serveres til.​

​Firmainfo

Ny Møllegård I/S

​Blæsbjergvej 51

5462 Morud

Tlf: 29 11 12 15

kristian@defynskegaarde.dk 

​Find vej

NY MØLLEGÅRD I/S KRISTIAN KYED/ANNE MARIE CLAUSEN
Blæsbjergvej 51
5462 Morud