Kalve culotte

Tilbehør:

Bagt kartoffel. Salat.

Opskrift Grill

Stegene er lækker tilberedt på grill, gas eller kul, begge typer kan anvendes. Stegen skal være optøet inden du lægger den på grillen. Stegen skal smøres ind i en blanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem. Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrædtet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet. Læg den nu ud på grillen, indirekte varme. Lad den ligge i 30 - 40 minutter og hold øje med temperaturen, som ikke må overstige 45 grader. Ved ca. 42 grader tages stegen af. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring.

Vi anbefaler, at I tager en termokasse (flamingo eller køletaske), fylder varmt vand i den så den bliver opvarmet. Når stegen har nået den ønskede temperatur, hælles vandet ud af termokassen, stegen sættes i et fad ned i termokassen. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring og gerne længere.

Ovn

Ovnen opvarmes til 160 grader. Stegen skal være optøet inden du sætter den i ovnen. Stegen skal smøres ind i en blanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem. Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrædtet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet. Sæt den i ovnen og lad den stege til den har nået en kernetemperatur på ca. 50 grader. Herefter åbnes lågen på ovnen og der skrues ned til 60 grader. Lad stegen stå og hvile i ca. 20 minutter inden udskæring.​

​Firmainfo

Ny Møllegård I/S

​Blæsbjergvej 51

5462 Morud

Tlf: 29 11 12 15

kristian@defynskegaarde.dk 

​Find vej

NY MØLLEGÅRD I/S KRISTIAN KYED/ANNE MARIE CLAUSEN
Blæsbjergvej 51
5462 Morud