Opskrifter

Idéer til opskrifter med lækkert kød som du kan købe hos os.

Her kan du se nogle opskrifter med vores lækre kød

Hos os får du ikke bare verdens bedste kalvekød. Du får også opskrifter til tilberedning.

Vi bestræber os på, hele tiden at udvikle nye og spændende måder at tilberede vores kød på.

Har du en opskrift, som du gerne vil udveksle med andre kalvekødspisere, er du velkommen til at sende den til os. Hold også øje med os på facebook.com/defynskegaarde.

Her lægger vi opskrifter ud samt opfordrer vores kunder og andre interessenter til at lægge deres opskrifter ind og kommentere på opskrifterne.

Opskrift på gullasch

De Fynske Gårde har udviklet vores egen opskrift på gullasch, som er lækker og meget let at lave. Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:

1 pakke gullaschkød (ca. 700 g.) Du skal bruge nogle vintergrøntsager som champignon, porer, gulerødder, løg, evt. andre rodfrugter efter årstiden. Lidt smør til at brune kødet i.

Tilsæt salt, peber, basilikum og lidt esdragon og en suppeterning. Hæld rødvin i og lad det simre i ca. 40 minutter. Til sidst evt. lidt jævning.

Tilbehør:

Pasta eller spaghetti. Kartoffelmos kan også bruges.

Opskrift på Roastbeef

Grill:

Roastbeef er lækker tilberedt på grill, gas eller kul, begge typer kan anvendes. Stegen skal være optøet inden du lægger den på grillen. Stegen skal smøres ind i De Fynske Gårdes krydderiblanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem.

Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrættet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet. Læg den nu ud på grillen, indirekte varme. Lad den ligge i 30 – 40 minutter og hold øje med temperaturen, som ikke må overstige 45 grader. Ved ca. 42 grader tages stegen af. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring.

Vi anbefaler, at I tager en termokasse (flamingo eller køletaske), fylder varmt vand i den så den bliver opvarmet. Når stegen har nået den ønskede temperatur, hælles vandet ud af termokassen, stegen sættes i et fad ned i termokassen. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring og gerne længere.

Ovn:

Ovnen opvarmes til 160 grader. Stegen skal være optøet inden du sætter den i ovnen. Stegen skal smøres ind i en blanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem.

Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrædtet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet.

Sæt den i ovnen og lad den stege til den har nået en kernetemperatur på ca. 50 grader. Herefter åbnes låget på ovnen og der skrues ned til 60 grader. Lad stegen stå og hvile i ca. 20 minutter inden udskæring

Kalve culotte

Tilbehør:

Bagt kartoffel. Salat.

Opskrift Grill

Stegene er lækker tilberedt på grill, gas eller kul, begge typer kan anvendes. Stegen skal være optøet inden du lægger den på grillen. Stegen skal smøres ind i De Fynske Gårdes krydderiblanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem.

Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrædtet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet. Læg den nu ud på grillen, indirekte varme. Lad den ligge i ca. 40 minutter og hold øje med temperaturen, som ikke må overstige 45 grader. Ved ca. 42 grader tages stegen af. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring.

Vi anbefaler, at I tager en termokasse (flamingo eller køletaske), fylder varmt vand i den så den bliver opvarmet. Når stegen har nået den ønskede temperatur, hælles vandet ud af termokassen, stegen sættes i et fad ned i termokassen. Lad den hvile i min. 20 minutter inden udskæring og gerne længere.​

Ovn

Ovnen opvarmes til 160 grader. Stegen skal være optøet inden du sætter den i ovnen. Stegen skal smøres ind i en blanding bestående af 10% fennikel, 60 % peber og 30 % salt, det får en helt unik smag frem.

Når krydderierne er blandet og hakket med en kniv, lægges stegen ud på skærebrædtet og rulles rundt i krydderiblandingen, indtil overfladen er helt smurt ind i krydderiet. Sæt den i ovnen og lad den stege til den har nået en kernetemperatur på ca. 50 grader. Herefter åbnes lågen på ovnen og der skrues ned til 60 grader. Lad stegen stå og hvile i ca. 20 minutter inden udskæring.​

Kalvebryst i gryde

Sådan tilberedes et godt kalvebryst/tværreb:

Brystet steges i en jerngryde. Kalvebryst. Et stykke på ca. 700 gram er passende til 2 voksne og to store børn.

Stegen brunes af i en jern/stegegryde. Efter bruning drysses godt med salt, peber og oregano på toppen af stegen. Så lukker du en mørk, kraftig øl op.

Ale no. 16 kan være et godt bud.

Øl tilsættes til ca. halvt oppe på stegen. Herefter skummes af.

Når øllet er hældt i, tilsættes vintergrøntsager. Kun fantasien sætter grænse, vi anbefaler porrer, selleri, gulerødder og evt. løg. Når det har simret et par timer tages steg og grøntsager op og sovs koges ind. Smages til med fløde. Hvis du blender hele molevitten med grøntsager, sovs, m.m. er du fri for at jævne sovs og bevarer samtidig den gode smag.

Stegen serveres med kartofler, eller ris. Pasta kan også sagtens bruges.

De kogte grøntsager serveres til.​

Tykkamsteg i gryde

Gammeldags oksesteg er en overset ret. Det er en super lækker gæsteret. Brug et stykke kalvebov eller tykkam.

Stegen brunes af i en jern/stegegryde. Efter bruning drysses godt med salt, peber og oregano på toppen af stegen.

​Så lukker du en mørk, kraftig øl op.

Ale no. 16 kan være et godt bud.

Øl tilsættes til ca. halvt oppe på stegen. Herefter skummes af.

Når øllet er hældt i, tilsættes vintergrøntsager. Kun fantasien sætter grænse, vi anbefaler porrer, selleri, gulerødder og evt. løg.

Når det har simret et par timer tages steg og grøntsager op og sovs koges ind. Smages til med fløde. Hvis du blender hele molevitten med grøntsager, sovs, m.m. er du fri for at jævne sovs og bevarer samtidig den gode smag.

​Stegen serveres med kartofler, eller ris. Pasta kan også sagtens bruges

De kogte grøntsager serveres til.​

Lækker grill bøf

Her er en let opskrift på en lækker grill bøf. Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:

Kød:

  • 4 stk. tykstegsbøffer.
  • Marinade:
    2 DL Rapsolie
  • Blade af 2 – 3 stilke rosmarin
  • 4 fed pillet hvidløg
  • ½-1 rød chili alt efter smag.
  • 1 tsk. nigellafrø.

Sådan gør du:

Rosmarin bladene skylles godt. Herefter blender du alle ingredienserne godt sammen. Bøfferne lægges i lagen ca. 4 – 5 timer får de skal grilles. Grill bøfferne på den direkte varme, afhængigt af tykklsen, 4 – 5 minutter på hver side, hvis de er 3 – 4 cm tykke. Tyndere bøffer grilles kortere tid. Som tommelfingerregel, 1 minut pr. cm. tykkelse.

Husk at tilsætte flagesalt og peber under grillningen. Når bøfferne er færdig grillet, lægges de på grillristen, væk fra gløderne. Lad dem hvile i 5 minutter inden servering.​

Jule-kalvemedister

Kalvemedisteren steges først i ovnen i 10 min. ved 200 grader. Herefter brunes den af på panden til pølsen virker “hård” og færdig.

Alternativt kan medisteren steges i en lukket grill, ca. 10 min. under låget, hvorefter den brunes af på gløderne. Gas- eller kulgrill, resultatet bliver lige godt.​